Perustietoa Vicipass-palvelusta

Henkilökohtaiseen terveyteen liittyvät tiedot ovat usein hajallaan eri tahojen tietojärjestelmissä. Jotkut tiedot ovat ainoastaan paperimuodossa, kuten rokotuskortit, röntgenkuvat, verenpainekortit tai lasten neuvolakortit. Laboratoriokokeiden tulokset unohtuvat helposti ja tietojen tulkinta myöhemmin tuottaa päänvaivaa. Miten kokonaiskuva omasta ja läheisten terveystiedoista pysyisi koossa ja ajan tasalla? Kuinka voisin olla varma, että omaan ja lasteni terveyteen vaikuttavat asiat on mahdollisimman hyvin otettu huomioon?

Vicipass on uusi palvelu, joka kokoaa terveyteen liittyvät tiedot käyttäjän omistamaksi ja hallitsemaksi kokonaisuudeksi, ja auttaa seuraamaan ja edistämään terveyttä. Palveluun helposti syöttämäsi tiedot säilyvät turvassa yhdessä paikassa ja pysyvät mukanasi riippumatta siitä, mistä kulloinkin asioit terveyteen liittyen. Tiedot kulkevat mukanasi myös lääkärikäynneillä tai ulkomailla ja ovat aina saatavilla internetin tai älypuhelimen kautta.

Vicipass on tällä hetkellä pilottivaiheessa. Voit esimerkiksi palvelun avulla koota yhteen verikokeiden, rokotusten ja reseptiesi tiedot ja tehdä omaa painoindeksiäsi tai sydän- ja verisuonitautiriskejä kartoittavia testejä. Mikäli sinulla on pieniä lapsia, voit tallentaa palveluun lapsesi kehityksen virstanpylväitä ja seurata lapsesi pituuden ja painon kehitystä vertailukäyriin verrattuna. Palveluun on myös helppo tallentaa esimerkiksi aikaisemmat sairaudet (vai muistatko onko sinulla ollut vihurirokko?) tai kirjata muistiin seurattavia asioita tuleville lääkärikäynneille.

Palvelun sisältö laajenee ja täydentyy saamamme käyttäjäpalautteen perusteella. Tulevaisuudessa Vicipass tarjoaa esimerkiksi henkilön omaan terveysprofiiliin mukautettuja ohjeita ja suosituksia. Palvelu voi vaikkapa muistuttaa tehostetta kaipaavasta rokotuksesta tai 5-vuotisseulonnan lähestymisestä.

Palvelun tuottaa Vicipass Oy, joka on suomalainen sähköisten terveyspalveluiden kehittämiseen keskittyvä yritys.

Vicipass - Health in My Hands.